Четирима загинали от ураган, връхлетял Япония

Мощен ураган се стовари върху Япония и причини смъртта на четирима души, десетки са ранени, съобщиха осведомителните агенции във вторник.

В префектура Ишикава на брега на Японско море силният вятър повалил 82-годишна жена, която починала от травми на главата. В същата префектура от травма при падане починал пенсионер. На различни места двама мъже били смачкани от парчета от разрушени от вятъра постройки. Съобщава се за работници, издухани от вятъра от строителните скелета. Един от пострадалите е със счупен гръбнак.

Ураганният вятър обърка работата на транспорта - отменени са около 700 вътрешни полета. Главното международно летище "Нарита" край Токио работи нормално. Спрени са десетки високоскоростни и обикновени влакове. В Токио е отменено движението на около една трета от градските влакове, забранено е движението на фериботите. В град Тояма поривите на вятъра са обърнали на магистралите 11 камиона.

На много места височината на вълните е била над 10 метра. Скоростта на вятъра на моменти е достигала 42 метра в секунда. За да бъде човек повален, са достатъчни 25 метра в секунда, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Повечето частни компании в Токио са пуснали служителите си преди края на работния ден. Телевизиите призовават японците да не излизат навън, ако не се налага.

Споделяне

Още от Свят