Четирима загинали при експлозия в иракския град Киркук

Четирима души загинаха и 25 бяха ранени при бомбена експлозия във вторник сутрин в кюрдски квартал на Киркук, съобщи Франс прес.

Експлозията е станала в населен кюрдски квартал около 9,50 ч. местно време, каза генерал Ширку Шакер Хаким от полицията.

Броят на загиналите и ранените беше потвърден и от лекар от болницата Азади, който заяви, че 14 от ранените са в тежко състояние.

Според полицията експлозията е била причинена от мощно взривно устройство, избухнало в близост до стара джамия в квартал, обитаван от кюрди и араби.

По думите на генерал Хаким двете основни кюрдски партии - Демократична партия на Кюрдистан и Патриотичен съюз на Кюрдистан, са получили наскоро информации за възможни атаки срещу кюрдски цели.

Местните жители смятат, че в основата на атентата стои екстремистката ислямистка групировка Ансар ал Ислам, подозирана във връзки с Ал Каида.

Ройтрес съобщи, че американски войници са убили 13 бойци от Армията на Махди на радикалния шиитски лидер Муктада Садр при боеве в иракския град Куфа през нощта.

Други 14 бойци били ранени и заловени при боевете около сгради, използвани от Армията на Махди, информират военни източници.

Споделяне

Още от Свят