Четвъртък ще е най-горещият ден в България това лято

Четвъртък ще е най-горещият ден в България това лято

Предупреждение от първа степен - жълт код за опасно високи температури е в сила днес за цялата страната.

Причината - днес се очаква да бъде най-горещият ден това лято с температури малко под 40 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Температурите ще достигнат от 34 до 39 градуса в цялата страна. Ще духа слаб вятър от североизток, по морето - слаб до умерен бриз.

През нощта също ще бъде топло, с доста високи температури, в повечето места от около 18 до 23 градуса.

Във връзка с прогнозата за горещо време Столична община организира на 30 юли раздаване на минерална вода на две места в София - площад "Света Неделя" и при пилоните на НДК.

Доброволци ще раздават вода и в други градове на страната.

В петък също ще бъде слънчево и горещо с максималните температури в интервала от 34 до 39 градуса.

През нощта срещу събота през страната ще премине атмосферен фронт. От запад на изток на отделни места ще превали и прегърми, а вятърът ще се усили.

В съботния ден температурите ще бъдат по-ниски с няколко градуса и ще са в интервала от 27 до 33 градуса. Само в крайните южни райони се очаква да са малко по-високи.

В западните и североизточните райони на места ще превали и прегърми, а по-значителни ще са явленията в планините на Югозападна България.

В неделя времето ще остане без промяна, а в понеделник и вторник температурите отново ще се повишат, но без да достигат високите стойности от днес и петък.

Споделяне

Още от България