Четвъртите награди за маркетингови комуникации са отворени за кандидатстване

Конкурсът BAAwards, отличаващ най-добрите постижения в сферата на маркетинговите комуникации, отвори четвъртото си издание за кандидатстване.

Организациите, които искат да подадат своите кандидатури, могат да го направят от 29 май до 25 август 2017 г., като ще се приемат кампании, осъществени в периода от 1 януари 2016 г. до 15 май 2017 г., съобщиха от Българската асоциация на рекламодателите (БАР), която чрез конкурса работи за развитието на по-високи професионални и етични стандарти в маркетинговите комуникации.

Десет са категориите, в които може да се заявява участие - "Нов продукт", "Нова услуга", "Нова корпоративна марка", "Ребрандинг на продукт", "Ребрандинг на услуга“, "Корпоративен ребрандинг", "Пускане на пазара на обновен продукт", "Пускане на пазара на обновена услуга”, "Активиране на марка" и "Корпоративна социална отговорност".

Претендентите ще бъдат оценявани от 11-членно жури, съставено от маркетолози и комуникационни специалисти. Тази година негов председател ще е Кирил Хаджидинев, а членовете са Юлиан Добрев, проф. д-р Христо Катранджиев, Кристина Петрова, Невена Цекова, Елица Серафимова, Ива Димова, Боряна Великова, Венцеслав Хиков, д-р Кристиян Постаджиян и Валентин Коен.

Три са критериите, по които ще се формира оценката на журито - определяне на посоката, изпълнение и резултати. При критерия "определяне на посока“ ще се вземат предвид анализите на пазара и потребителските нужди, разбирането на потребителите, бизнеса, разкриване на нови възможности и поставянето на бизнес цели. При критерия "изпълнение на кампанията“ ще се оценяват инициативност, следене на развитието на проекта, придържане към основната посока, реагиране на промени, работа с партньори и с доставчици на услуги. При критерия "оценка на резултатите“ от значение ще бъде ефектът на кампанията върху познаваемостта и представата за марката, върху цялостния бизнес и постигането на поставените цели.

Във всяка от десетте категории ще има екипна и индивидуална награда, ще бъде отличена и "изгряваща звезда“. Победителите ще бъдат обявени в последната седмица на септември на гала церемония.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?