Четвъртият контингент бойци получиха сертификат за Ирак

Четвъртият контингент на българската армия (БА) за изпълнение на операцията в бежанския лагер „Ашраф” бе изпратен официално за Ирак в понеделник. Бойците ще охраняват лагера за срок от шест месеца. Церемонията по връчването на сертификата за участие в операцията  на 153-мата военнослужещи, сред които 16 жени, се проведе в поделение 52 380 във Враца.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков пожела на войните да затвърдят добрите впечатления за българската армия и да се върнат живи и здрави.

Ген. Стойков обясни, че няма промяна в задачите, които бойците ще изпълняват в Центъра за задържане и защита на бежанци в лагера „Ашраф”. Сънародниците ни ще контролират установения режим в центъра, осигуряването на вътрешния ред и охраната на вътрешни обекти.

Подготовката на ротата е продължила 3 месеца. По-голямата част от набраните кадрови военни в състава са от Враца и региона. Една трета от бойците са  участвали в други мироопазващи мисии в по света.

Командир на ротата е капитан Николай Николов, а старши национален представител на контингента е подполковник Кирил Георгиев.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?