Четвъртият Park(ing) Day ще преобрази 28 паркоместа в София

Четвъртият Park(ing) Day ще преобрази 28 паркоместа в София

Четвъртият Park(ing) Day ще преобрази 28 места в София в рамките на днешния работен ден.

Уроци по свирене на пиано заедно с роял ще има пред Софийска градска художествена галерия, където фондация "Модо", позната със своите "Концерти на възглавници", ще очаква желаещите да посвирят, да се снимат или да вземат бърз урок.

От 10 часа пред Дома на Европа минувачите ще могат да премерят сили с шефовете на офисите на Европейския парламент и Европейската комисия в България – Теодор Стойчев и Огнян Златев.

От лабораторията за архитектура и дизайн Cache Atelie ще изненадат посетителите на PARK(ing) Day с инсталация от син "слон" с червен балон, разположен на ул. "Цар Иван Шишман".

Издателство "Ентусиаст" ще се включи в инициативата с дизайн, вдъхновен от 50-годишнината на "Чарли и шоколадовата фабрика" и неговия автор Роалд Дал.

В Park(ing) Day за първа година се включва и мобилна културно-информационна спирка. Тя ще е разположена в атрактивен ретро автобус на два етажа, който ще бъде паркиран на ул. "Бенковски".

Информационен център на инициативата ще бъде паркомястото на организаторите "Кредо Бонум" на ул. "Бенковски". Там ще има и карта с всички останали участници в инициативата.

Споделяне

Още от Общество