Четвъртокласник загина, падайки през училищното стълбище

Четвъртокласник от старозагорското село Хан Аспарухово почина след инцидент в местното училище, стана ясно в сряда. По информация на БНР името на детото е Илия Ангелов, който живеел с баба си и дядо  си, а родителите му работели в чужбина.

Все още не се знае какво е довело до смъртта на ученика. По първоначални сведения, оповестени от областната полиция, момчето се е спукало по парапета на училищното стълбище, но кракът му се заклещил и той паднал на приземния етаж от голяма височина.

Според друга информация детето е било бутнато през парапета на стълбището от свой съученик. От полицейското управление в Стара Загора обаче заявиха, че няма доказателства в подкрепа на тази версия.

Има и версия, че момчето е паднало от третия етаж по време на игра с други деца.  Четвъртокласникът е починал на място от черепно-мозъчна травма.

Проверка на инспектората по образование показа,че децата са били пуснати малко по-рано от час, за да си купят закуски.

Директорът на регионалния инспекторат по образование Любомир Любенов съобщи, че директорът на училището Динко Стоянов е подал оставка поради морални съображения, а на негова място вече е назначена Пепа Кирилова.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?