Четвъртокласниците с най-високи резултати по “Човекът и природата”

Четвъртокласниците с най-високи резултати по “Човекът и природата”

 Четвъртокласниците са решили най-добре пробните тестове за външно оценяване по предмета “Човекът и природата”, каза пред журналисти в понеделник просветният министър Даниел Вълчев.

През май над 67 хил. ученици от четвърти клас държаха четири пробни теста, с които образователното министерство искаше да провери знанията на децата. Изпитите бяха по предметите “Човекът и природата” и “Човекът и обществото”, както и по математика и български език.

Според данни на ведомството най-високи са резултатите на теста по “Човекът и природата” – 17.3 точки от максимум 20 възможни точки. Средният успех на учениците по предмета "Човекът и обществото" е 16.17 точки, а по математика – 15.85 точки.

Най-лоши са резултатите по български език - 14,.4 точки. По думите на Вълчев това се дължи на факта, че учениците са се представили много лошо на диктовката.

На мен лично резултатите не ми харесват. Предполага се, че “Човекът и природата” е най-трудният предмет, а резултатите там са най-високи, докато тези по български език и литература, които се предполага, че са по-лесни за децата, са най-ниски, коментира Вълчев.

Според него не могат да се правят изводите, че учениците трудно пишат под диктовка, но резултатите определено са обезпокоителни.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?