Четвъртокласниците с най-високи резултати по “Човекът и природата”

Четвъртокласниците с най-високи резултати по “Човекът и природата”

 Четвъртокласниците са решили най-добре пробните тестове за външно оценяване по предмета “Човекът и природата”, каза пред журналисти в понеделник просветният министър Даниел Вълчев.

През май над 67 хил. ученици от четвърти клас държаха четири пробни теста, с които образователното министерство искаше да провери знанията на децата. Изпитите бяха по предметите “Човекът и природата” и “Човекът и обществото”, както и по математика и български език.

Според данни на ведомството най-високи са резултатите на теста по “Човекът и природата” – 17.3 точки от максимум 20 възможни точки. Средният успех на учениците по предмета "Човекът и обществото" е 16.17 точки, а по математика – 15.85 точки.

Най-лоши са резултатите по български език - 14,.4 точки. По думите на Вълчев това се дължи на факта, че учениците са се представили много лошо на диктовката.

На мен лично резултатите не ми харесват. Предполага се, че “Човекът и природата” е най-трудният предмет, а резултатите там са най-високи, докато тези по български език и литература, които се предполага, че са по-лесни за децата, са най-ниски, коментира Вълчев.

Споделяне

Още от България

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?