ЧЕЗ декларира, че спазва българските и европейските закони

ЧЕЗ спазва българските закони и работи в съответствие с нормативната уредба на ЕС, се посочва в изявление на ръководството на дружеството, разпространено от БТА в неделя. В него се заявява, че компаниите от групата в България коректно изпълняват лицензионните си задължения.

"ЧЕЗ в България стриктно изпълнява своите данъчни задължения. От началото на дейността си досега сме платили 429 милиона лева данъци на българската държава. Групата ЧЕЗ е инвестирала в България 1,7 милиарда лева и осигурява работни места за повече от 3500 души", се посочва в изявлението.

От компанията заявяват още, че винаги са спазвали и ще продължат да спазват законите на България и на всички страни, в които работят. Оказваме пълно съдействие на прокуратурата, НАП и всички останали проверяващи органи и очакваме да бъдем уведомени по законоустановения ред и в законоустановения срок за резултатите. Вярваме, че тези резултати ще докажат, че стриктно спазваме българските закони, пишат от ЧЕЗ.

Повод за изявлението на компанията е изказването от събота на главния прокурор Сотир Цацаров за начало на процедура по отнемане на лицевза на ЧЕЗ.

Още по темата
Още от България