ЧЕЗ декларира, че спазва българските и европейските закони

ЧЕЗ спазва българските закони и работи в съответствие с нормативната уредба на ЕС, се посочва в изявление на ръководството на дружеството, разпространено от БТА в неделя. В него се заявява, че компаниите от групата в България коректно изпълняват лицензионните си задължения.

"ЧЕЗ в България стриктно изпълнява своите данъчни задължения. От началото на дейността си досега сме платили 429 милиона лева данъци на българската държава. Групата ЧЕЗ е инвестирала в България 1,7 милиарда лева и осигурява работни места за повече от 3500 души", се посочва в изявлението.

От компанията заявяват още, че винаги са спазвали и ще продължат да спазват законите на България и на всички страни, в които работят. Оказваме пълно съдействие на прокуратурата, НАП и всички останали проверяващи органи и очакваме да бъдем уведомени по законоустановения ред и в законоустановения срок за резултатите. Вярваме, че тези резултати ще докажат, че стриктно спазваме българските закони, пишат от ЧЕЗ.

Повод за изявлението на компанията е изказването от събота на главния прокурор Сотир Цацаров за начало на процедура по отнемане на лицевза на ЧЕЗ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?