ЧЕЗ отхвърли обвиненията, че нарушава обществените поръчки

"ЧЕЗ Разпределение България” не е нарушавало Закона за обществените поръчки (ЗОП), посочва в изявление до медиите главният оперативен директор на “ЧЕЗ България“ Петър Баран. Той коментира, че в резултат на проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) са били съставени 12 акта за административни нарушения на трима служители на “ЧЕЗ Разпределение България”, и е наложена глоба за 15 хил. лв.

 

Санкцията е защото дружеството не било провело обществена поръчка за избор на одитираща фирма. Актовете са заради това, че служителите на ЧЕЗ не предоставили навреме данните за обществените поръчки, за неоснователно проведена процедура на договаряне на мерки за подобряване на показателите на електроразпределителната мрежа, без да са били налице предпоставките, предвидени в Закона за обществените поръчки и за непредставяне на информация за изпълнен договор в Агенцията за обществени поръчки.

 

Становището на инспекторите на Агенцията за държавна и финансова инспекция не констатира нарушение на Закона за обществените поръчки при осъществените доставки и услуги между свързаните дружества “ЧЕЗ Разпределение България” и “ЧЕЗ България”.

Споделяне

Още по темата

Още от България