ЧЕЗ откри нарушения сред фирмите, наети да отчитат електромерите

ЧЕЗ откри нарушения сред фирмите, наети да отчитат електромерите

Нарушения сред фирмите, наети като подизпълнители да отчитат и подменят електромерите на потребителите в Западна България, откри доставчикът за региона ЧЕЗ. От компанията съобщиха в четвъртък, че са извършили проверка на дружествата, които са били избрани да извършват тези услуги от името на ЧЕЗ, и при всички са открити злоупотреби, които обаче не са ощетили клиентите.

Сега на един от подизпълнителите ще бъде прекратен договорът, а от останалите ще бъдат поискани неустойки за установените нарушения на договорните задължения, допълват от ЧЕЗ.

“В случая не е ощетяван наш клиент, но подобно непрофесионално изпълнение на договорени задължения е недопустимо и ние ще прекратим договора с един от нашите подизпълнители. Нарушенията са установени от въведените вътрешни контролни механизми.  Работите по прекратения договор ще бъдат поети от дружеството ни“, каза Петър Баран, главен оперативен директор на “ЧЕЗ България“.

Дружеството припомня, че през последните две години оптимизира работата си, за да повиши ефективността ѝ и контрола върху дейностите си. При планирането на инвестициите се прави анализ на състоянието и експлоатационните нужди на мрежата като се взема под внимание и получената от клиентите ни информация. “Особено внимание се отделя на критичната инфраструктура, която е жизненоважна не само за клиентите на ЧЕЗ, тъй като кабелите 110 кВ и свързаните с тях съоръжения са от критично значение за сигурното и гарантирано електрозахранване на институциите и бизнеса“, допълват от ЧЕЗ.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес