ЧЕЗ предупреди за възможни спирания на тока в следващите четири дни в София

На 15 август в 8:30 часа започва първият етап на изпълнението на основната реконструкция на подстанция "Средец", поради което е възможно в следващите четири дни да възникнат смущения в електрозахранването в различни части на столицата. За началото на ремонта съобщиха от ЧЕЗ.

От дружеството обясняват, че ще бъде изключен кабел 110 киловолта "Тотлебен," в резултат на което подстанциите "Средец", "Витоша", "Боримечка" ще преминат на едностранно захранване.

В периода 15-18 август включително са възможни временни смущения на електрозахранването на клиентите на ЧЕЗ в районите "Люлин", "Връбница", "Илинден", "Възраждане", "Триадица", "Лозенец", "Красна поляна" и "Средец".

Екипите на "ЧЕЗ Разпределение България" са мобилизирани за двучасова аварийна готовност, т.е. за възстановяване на нормалното захранване на станцията в рамките на два часа, казват от компанията.

"Работим в тясно сътрудничество със Столичната община и общинските структури. Надяваме се на разбирането, подкрепата и търпението на софиянци по време на изпълнението на проекта, който ще донесе дългосрочни ползи за града", каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

Проектът е за 8 милиона лева и е част от дългосрочния план за реновиране и модернизация на критичната електроенергийна инфраструктура на София.

В София ЧЕЗ има 26 подстанции и 30 км 110 кВ кабелни линии, които са проектирани и въвеждани в експлоатация през 70-те и 80-те години на миналия век. За тяхното обновяване и модернизация е необходимо да бъдат инвестирани 130 милиона лева в продължение на 10 години, казват от компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес