ЧЕЗ влага 2.2 млн. лв. през ноември за сигурността на електрозахранването

Над 2,2 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България ще бъдат инвестирани през ноември от собственика ѝ "ЧЕЗ Разпределение", съобщиха от компанията в неделя.

 

Най-много средства се влагат в Северозападна България – 1.391 милиона лева. За сигурността на електрозахранването в София са предвидени над 614 хиляди лева, а за Югозападна България - 228 хиляди лева.

 

През този месец дружеството ще започне реализацията на 32 нови инвестиционни проекта. Най-големият от тях включва реконструкцията и модернизацията на мрежата и изнасяне на електромерни табла в село Чирен, област Враца.

 

"Ще продължаваме да инвестираме усилено в развитието и обновяването на преносната мрежа, в нова техника и постоянно обучение на служителите ни”, каза Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

 

Компанията отчете, че за първите десет месеца на 2013 г. е вложила в мрежата си на 66.8 милиона лева. За девет години работа в страната общите инвестиции на ЧЕЗ за 685.6 милиона лева за обновяване и разширяване на мрежата и подобряване на обслужването на клиентите. Така в периода 2009-2012 г. средната продължителност на непланираните прекъсвания за една година е понижен с 24%, а индексът на средния брой на непланираните прекъсвания на клиент за една година е намален с 41%.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?