ЧЕЗ влага 3.4 млн. лв. в енергийни обекти

ЧЕЗ влага 3.4 млн. лв. в енергийни обекти

През месец юли “ЧЕЗ Разпределение България“ започва работа по изграждането и реконструкцията на 55 енергийни обекта на територията на Западна България, съобщиха в неделя от компанията, снабдяваща региона с електроенергия.

Общо ще бъдат вложени 3,767 млн. лв., а след завършването на проектите ще бъде подобрено качеството на електроснабдяването в над 25 населени места.

Дейностите ще обхванат захранване на новопостроени жилищни сгради, подмяна и нови кабели средно и ниско напрежение, реконструкция и изграждане на трафопостове и др.

Планираните инвестиции на ЧЕЗ за цялата 2010 г. са 71 млн. лв., което е в рамките на одобрения от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране средногодишен размер.

За постигане на максимално качествено снабдяване с електроенергия и поддръжка на мрежата, отстраняване на аварии, нови присъединявания и др. са необходими 130 млн. лв. за за всяка от следващите три години, посочват от дружеството. То искаше от ДКЕВР повишаване на цената с 9 на сто, но регулаторът му разреши под 2 процента..

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?