ЧЕЗ влага над 1 млн. лв. в мрежата си в Западна България през февруари

ЧЕЗ влага над 1 млн. лв. в мрежата си в Западна България през февруари

"ЧЕЗ Разпределение" ще инвестира през февруари над 1 млн. лв. в мрежата си в Западна България от които 590 хил. лева са предназначени за присъединяване на клиенти, съобщиха от дружеството в неделя.

В реконструкция на мрежа ниско напрежение в град Самоков ще бъдат вложени 42 хил. лева. В област Монтана 80 хил. лева ще се вложат в рехабилитация на въздушна мрежа 20 киловолта. Ремонтите дейности включват подмяна на 12 хил. метра проводници, монтиране на 400 изолатора и на 9 стълба.

Продължават дейностите по подмяна на обелени при кражба кабели средно напрежение по столичната улица "Клокотница“. Проектът на стойност 300 хил. лева стартира през януари. Ще бъдат подменени и кабелни линии 10 киловолта в район Оборище. Общо в подмяната на кабели в София "ЧЕЗ Разпределение" ще инвестира 339 хил. лева. Проектите ще подобрят сигурността на доставките на електроенергия в центъра на столицата.

През настоящата година дружеството ще инвестира в електроразпределителната мрежа на Западна България рекордните от стъпването си на българския пазар 130 млн. лева.

Споделяне

Още от Бизнес