Чилийският бизнес проявява интерес към БМФ и "България Ер"

Представители на чилийския бизнес са проявили интерес към корабостроенето в България, приватизацията на Български морски флот (БМФ) и "България Ер". Това е станало по време на работна среща на вицепремиера Лидия Шулева с чилийски бизнесмени в Търговската камара на Сантяго в понеделник, съобщиха във вторник от министерството на икономиката.

На срещата Лидия Шулева е представила икономиката на България, акцентирайки върху възможностите за инвестиции в страната ни. Според съобщението, представителите на чилийския бизнес са се впечатлили от данъчната политика на правителството и най-вече от ставките на корпоративния данък и на данък общ доход.

Според министър Шулева, презентацията е била необходима, тъй като България е почти непозната за Чили, а в момента представлява допълнителен интерес и заради скорошното си членство в Европейския съюз.

Оценката за сегашното състояние на търговско-икономическите отношение между България и Чили не е задоволителна, като вариант за задълбочаване на контактите между бизнеса от двете страни се обсъжда създаването на смесена търговско-промишлена палата.

Ползите за българския бизнес от позициониране в Чили е възможността за безмитна търговия със САЩ, Латинска Америка и Южна Корея. Много скоро Чили ще подпише такива споразумения и с Китай и Япония.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?