Чиновник от МВР предлага подкуп на полицай

Служител от общата администрация на МВР и негов спътник са предложили подкуп на полицаи, съобщиха днес от вътрешното ведомство.

1650 таблетки амфетамин са били намерени и иззети вчера от "Ауди 100", шофирано от Цветан Г. - чиновник в МВР. Заедно с него путавли и столичанинът Николай Б. Автомобилът, собственост на Цветан, бил спрян на 97 - ми километър на автомагистрала "Тракия" в посока от Пловдив към столицата.

При проверката на аудито пътуващите в него предложили подкуп на служителите на реда. Вместо да приемат рушвета, полицаите задържали двамата мъже, съобщават от МВР.

При паралелно извършени претърсване и изземване на територията на курортен комплекс "Павел баня" от дома на Теньо Т. са иззети още 60 таблетки и 460 грама прахообразно вещество, реагиращи на амфетамин. По случая е образувано следствено дело. Теньо Т. е задържан.

Материалите по случая и иззетите наркотични вещества са предадени на Окръжната следствена служба в Пазарджик.

Според съобщението на вътрешното министерство в случая служители на НСБОП, РЗБОП - Стара Загора и РЗБОП-Пазарджик са предотвратили предстояща незаконна сделка с наркотични вещества.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?