Чиновници и хора с добри доходи сред гратисчиите в софийския транспорт

Чиновници и хора с добри доходи сред гратисчиите в софийския транспорт

Част от хванатите да пътуват гратис в столичния градски транспорт, които са глобени и не са си платили санкциите, са служители на различни министерства и работещи в големи компании. Това установила Столичната община, след като предприела стъпки за принудително събиране на глобите чрез съдия-изпълнител, който от своя страна установил местоработата и доходите на пътуващите без билети, за да може да се реши как да бъдат погасени санкциите.

 

Заместник-кметът на София Любомир Христов коментира по време на заседание на Столичния общински съвет. че според него пътуването без билет сред чиновниците не е поради финансова невъзможност, а показва отношение и нежелание да се заплаща ползваната услуга. Христов обаче не посочи от кои министерства са нередовните пътници. Не мога да ви кажа, не защото не желая, а тъй като не разполагам в детайли с такава информация, посочи Христов. Той каза, че заплатите на гратисчиите са "прилични" и едва ли нямат възможност да си закупят билет или карта.

 

В момента се обработват 250 наказателни постановления на нередовни пътници. Постановленията, издадени през миналата година, са около 10 хиляди, информира зам.-кметът и подчерта, че много малка част от тях са платени доброволно.

Споделяне

Още от България