Чиновниците в Гърция ще работят и през лятото

Гръцките чиновници ще трябва да останат на своите работни места и по време на най-горещите месеци на лятото, съобщи ББС. Гръцкото правителство традиционно отпуска юздите на своите служители през август. Вътрешният министър Прокопис Павлопулос заяви в сряда, че близо 2/3 от държавния апарат ще трябва задължително да остане на работа в период от 1 юли до 15 август.

Това е поредната инициатива, която цели да накара гърците да бъдат по-ефективни.

Преди време родителите в страната са окуражавали своите деца да стават чиновници.Заплатите не са много високи, но това е представлявало сигурна работа за цял живот и добра пенсия, която е можело да бъде получена на сравнително добра възраст, отбелязва ББС.

Според ББС на тези работни места те са намирали достатъчно власт, малки отговорности и кратко работно време, което им е давало шанса да започнат втора работа или да изчезнат от ведомствата си за целия август.

В продължение на десетилетия Гърция е била парализирана поради съществуването на тази инерция. Проектът на правителството цели да спре практиките и да накара гръцките чиновници да влязат в час с колегите им другите европейски страни.

Споделяне

Още от Европа