Член на ВСС предлага декларация срещу протест в подкрепа на Цацаров

Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов е внесъл предложение, според което колегите му трябва да приемат декларация срещу организирания преди седмица протест в подкрепа на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи "Правен свят".

Миналата сряда няколко десетки граждани направиха жива верига около Съдебната палата, скандирайки срещу ГЕРБ. В проявата дейно участие взе и изпълнителният директор на ТВ7 Николай Бареков.

Както Mediapool вече писа след демонстрацията Бареков е организирал среща с представители на инициативни комитети на протестиращи от цялата страна, за да обсъдят заедно бъдещите действия на "гражданската опозиция".

"Декларацията е по повод окупацията на Съдебната палата от миналата седмица, когато неизвестни организации и граждани протестираха в подкрепа на главния прокурор. За мен това е форма на натиск върху главния прокурор", коментира пред "Правен свят" Димитър Узунов.

Засега точката фигурира в дневния ред на заседанието на съвета в четвъртък, но Димитър Узунов не изключи вероятността тя да бъде изтеглена. Явно всичко зависи от дебатите на работното заседание в сряда, добавя изданието.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?