Членове на Дeмократическата партия подкрепиха Синята коалиция

Разочаровани от политиката на своето ръководство членове на Демократическата партия (ДП) дадоха в петък своята подкрепа за листите на Синята коалиция. В началото на седмицата лидерът на ДП Александър Праматарски заяви, че партията му застава зад коалицията "Лидер" - Новото време.

"Има масово недоволство сред ДП, които не приемат действията на председателя Александър Праматарски. Демократическата партията винаги е била свързана със синята идея", заяви столичният общински съветник Мартин Заимов.

Въпреки че е член на ДП, той бе общият кандидат за кмет на София, издигнат от ДСБ и СДС. Според Заимов България се нуждае от "възраждане и единствените хора с реформаторски капацитет са тези от Синята коалиция".

Изразявайки недоволството и на други членове на ДП, той заяви, че действията на Праматарски и другите от ръководството на формацията са били в нарушение на партийния устав.

"Нямаше решение на Върховния партиен съвет за подкрепа на "Лидер" и Новото време. Ако са хора с достойнство, ще подадат оставка. Те доведоха ДП до клинична смърт", коментира Заимов.

"Членовете на ДП отказват да участват в криминалния модел, част от който е "Лидер" - Новото време", заяви от своя страна съпредседателят на изборния щаб на Синята коалиция Петър Москов. До този момент десните са подкрепени от БНД, ромската партия "Щит" и "Гергьовден".

В самата коалиция влизат СДС, ДСБ, Обединените земеделци, БСДП и РДП.

 
Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?