Членове на СДС в Красно село поискаха оставката на Лукарски

Божидар Лукарски, сн: БГНЕС

Членовете на СДС от столичния район Красно село поискаха оставката на цялото ръководството на партията, включително на лидера Божидар Лукарски. Те излязоха с декларация, в която Лукарски е обвинен за загубата на Трайчо Трайков, тъй като е допуснал тясно обвързване на СДС с ГЕРБ.

"Тясното обвързване на СДС с ГЕРБ и освобождаването на полето за формиране на дясна политика на други десни формации е неприемливо за СДС-Красно село. Присламчването към ГЕРБ води до обезличаването, а в бъдеще ще доведе и до заличаването на СДС", се казва в декларацията.

Отделно членовете на СДС напомнят на Лукарски, че подписването новото коалиционно споразумение за Реформаторски блок не е можело да се случи без допитване до структурите на партията. С това споразумение ДСБ бе официално оставена извън борда на коалицията миналата седмица.

В декларацията се казва още, че водените преговори за провеждане на съюзен конгрес с цел създаване на единен политически субект от РБ пак без допитване до структурите на СДС е противоуставно и еднолично решение на Лукарски.

"За него не стоят членовете на СДС. За да изпълни своята историческа цел – утвърждаването на правова държава с пазарна икономика, СДС се нуждае от рязка промяна на политиката и начина на провеждането ѝ. Нещо, което е трудно постижимо с настоящето ръководство. Председателя на СДС, като отговорен политик, следва да понесе своята отговорност за състоянието на партията и постигнатите изборни резултати", се казва декларацията..

Споделяне

Още от България