Членове от силите за сигурност на чеченския президент убити при нападение

Петима членове на силите за сигурност на подкрепяния от Москва чеченски президент Ахмад Кадиров са загинали при нападение с гранати в родното селище на сепаратисткия чеченски президент Аслан Масхадов, предаде Асошиейтед прес.

Група от около 10 нападатели нахлули в дома на местния ръководител на силите за сигурност на Кадиров в селището Алерой, съобщи говорителят на чеченското вътрешно министерство Руслан Ацаев. Той уточни, че при атаката са загинали ръководителят Султан Дадаев и четирима членове на силите за сигурност. Един от нападателите също е бил убит.

Синът на Ахмад Кадиров - Рамзан, който ръководи силите за сигурност, заяви, че четирима от нападателите са били ранени. Той предложи награда от 200 000 долара за информация за местонахождението на нападателите.

Сепаратисткият лидер Аслан Масхадов беше избран за президент на Чечения през 1997 г., след изтеглянето на руските сили от републиката. Когато през 1999 г. руската армия се върна и пое контрола върху почти цялата територия на Чечения, Кадиров беше назначен за главен администратор. Миналия октомври той беше избран за президент на републиката, припомня АП.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?