Членовете на крайнодясната "Лига" одобриха коалицията с Движение 5 звезди

Членовете на крайнодясната "Лига" одобриха коалицията с Движение 5 звезди
Членовете на крайнодясната партия "Лига" подкрепиха с голямо мнозинство - над 90 процента, предложената управляваща коалиция в Италия с антисистемното Движение 5 звезди на вътрешнопартийното гласуване вчера, съобщи ДПА.
 
91 процента от 215-те хиляди привърженици на Лигата, участвали в гласуването, са гласували с "да" на предложението за коалиция с 5 звезди, съобщи партията и приветства "чудесния резултат".
 
Членовете на Движението 5 звезди гласуваха в петък за предложената коалиция, която предстои да бъде одобрена от президента Серджо Матарела. 
 
Двете партии все още не са обявили кандидатура за министър-председател.
 

Един от двамата основни популистки политически лидери в Италия обаче каза, че той и неговия съперник са се договорили кого ще предложат за премиер, след като вече постигнаха споразумение за програмата на бъдещото си коалиционно правителство, предаде Асошиейтед прес.

Лидерът на дясната партия "Лига" Матео Салвини веднага направи и уточнение, че нито един от двамата няма да бъде премиер. Двамата щели да представят кандидатурата за нов премиер на утрешната си среща с президента на страната Серджо Матарела.

Ако Матарела бъде убеден, че техният избраник може да събере солидно мнозинство в парламента, той може да връчи мандат за съставяне на първото популистко правителство на Италия, посочва АП.

Споделяне

Още от Свят