Членовете на ВСС продължават да уреждат роднините си

Синът на Светла Данова на път да израсне от "звено" в "отдел" в Софийския градски съд

Членовете на ВСС продължават да уреждат роднините си

Висшият съдебен съвет (ВСС) даде в четвъртък зелена светлина за произвеждането на Валери Данов, който е син на члена на ВСС Светла Данова, в шеф на отдел в Софийския градски съд. Валери Данов в момента заема поста "служител по сигурността на информацията" в градския съд.

 

ВСС направи възможно повишението, след като даде съгласие за трансформиране на неговата длъжност в поста на началник отдел "Защита на класифицираната информация”.

 

От пресцентъра на Софийския градски съд обясниха, че все още няма назначен човек на началническата длъжност, защото тече процедура. Данов обаче е единственият служител на тази позиция в съда и след изпращането на решението на съдебния съвет в СГС, той най-вероятно ще стане шеф.

 

В отговор на въпрос на Mediapool дали ще има конкурс за поста, пресцентърът на градския съд заяви, че все още не се знае.

 

Като единствен служител по сигурността на информация Валери Данов представлява "звено" в Софийския градски съд. След решението на ВСС той ще се превърне в цял "отдел".

 

"Софийският градски съд направи искане до ВСС за преструктуриране на звеното с цел да се оптимизират ежедневните работни процеси и да се подобри управлението на съдебната администрация", заявиха от СГС.

 

В СГС функционира секретна регистратура, в която работят 10 души, обясниха от съда. Само Данов обаче заема позицията "служител по сигурността на информация" и решението на ВСС може да заседне единствено него.

 

В средата на юли ВСС извърши поредната порция роднински назначения на важни постове в съдебната система. Румяна Лилова – Икономова, която е съпруга на съдията от Върховния административен съд (ВАС) Андрей Икономов, стана заместник-председател на Софийския административен съд. Втори заместник-председател на същия съд стана Любка Стоянова, която е снахата на члена на ВСС Елена Митева. Гласуването мина без дебат и при почти пълен консенсус.

Споделяне

Още по темата

Още от България