Човек на Баретата "шпионира" програмата за защита на свидетели

Прокуратурата заподозря в шпионаж основния свидетел срещу Златомир Иванов – Баретата, който в края на миналата седмица се отказа от показанията си. Във вторник градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че Ивайло Серафимов вероятно се е опитвал да разбере как функционира програмата за защита на свидетели, тъй като се е отказал от услугите ѝ.

Според обвинителя Серафимов се е отрекъл от показанията си срещу обявения за наркобос и шеф на престъпна група за убийства, защото му е оказан "натиск, или затова, че му е било дадено обещание за нещо по-приятно".

Пред съдия преди няколко дни Серафимов се отказа от думите си и обяви, че е свидетелствал под натиска на Димитър Вечев -Демби и обкръжението му.

Кокинов определи действията на Серафимов като "неприятни и неуважителни". Той уточни, че в районната прокуратура вече е образувана преписка срещу Серафимов за лъжесвидетелство.

По думите на обвинителя "шпионинът" е единственият, който е оттеглил показанията си. Адвокатът на Баретата – Лъчезар Таков обаче още миналата седмица обяви, че освен Серафимов и Тихомир Георгиев се е отрекъл от думите си. Кокинов каза, че никой друг от свидетелите не променял показанията си и няма опасност за тях.

Прокурорът добави, че обвинителният акт срещу Златомир Иванова ще бъде внесен в съда възможно най-скоро.

Споделяне

Още от България