Човек на Ершов оглави комуникациите в Агенцията за туристическа реклама

Бившият вицепрезидент на Нафтекс Иван Кутевски е назначен за началник публични комуникации на Агенцията за национална туристическа реклама и информация. Във ведомството той ще се занимава и с координацията на трите дирекции и връзките с международни организации, потвърдиха от агенцията.

Кутевски бе говорител на Агенция "Митници" при правителството на ОДС, когато началник бе близкия до Христо Бисеров Пламен Минев.

След като Минев остана само заместник-министър, а митниците бяха поети от Захари Захариев, Кутевски премина на работа в компанията "Нафтекс", притежавана от изгонения от България Денис Ершов. В нея той се издигна до поста вицепрезидент по публичната комуникация. Компанията е собственик на "Петрол".

Успоредно с работата си в "Нафтекс", Кутевски изкара няколко месеца и като консултант по медийнната политика на бившия шеф на БТА Стоян Чешмеджиев.

Директор на Изпълнителната агенция за туристическа реклама и информация в момента е бившият съветник на вицепремиера Николай Василев Илия Лингорски. Той зае поста на 10 юни т.г., след като избраната по-рано Нина Нейкова не бе назначена. Два месеца заповедта ѝ стоеше без подпис, а при оттеглянето ѝ бе обяснено официално, че е получила по-изгодно предложение за работа в частния бизнес.

Нейкова е близка до бившия началник на пресцентъра на второто правителство на ОДС Михаил Михайлов, който сега отговаря за публичните комуникации на "Нафтекс".

Агенцията за национална туристическа реклама и информация е в ресора на заместник министъра на икономиката Димитър Хаджиниколов, от квотата на ДПС. Хаджиниколов е единствен от заместниците на Николай Василев, който остана в екипа и на новия министър на икономиката Лидия Шулева.

Нееднократно лидерът на ДПС Ахмед Доган публично е защитавал Майкъл Чорни и Денис Ершов, изгонени през 2000 г. от България като заплаха за националната сигурност. В програмно интервю пред в."Труд" миналата година той обяви и двамата за почтени бизнесмени, а изгонването им - за политическа поръчка на тогавашния премиер Иван Костов. Медиите нееднократно са писали и за опитите на Доган да въздейства върху партньорите си от НДСВ да премахнат забраната за Чорни и Ершов.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?