Човек на Жорж Ганчев оглави общинския съвет във Варна

Красимир Симов от "Блока на Жорж" е новият председател на Общинския съвет във Варна, стана ясно в неделя след проведените две заседания на местния парламент.

Той бе избран с 28 гласа на второто заседание на местния парламент, след като на първата сесия сутринта не бяха събрани нужните гласове.

Втората сесия започна със скандал. Искането на съветници от НДСВ заседанието да бъде прекратено и продължено идния петък не мина. В резултат на избухналите спорове в залата Веселин Данов от коалиция "Справедливост за Варна" и колегите му от новосформираната група напуснаха залата. Последваха ги част от съветниците от НДСВ. Независимият Неделчо Михайлов, който определи ставащото в залата като "чиста порнография", все пак остана да гласува. Залата напусна и групата на СДС.

В залата останаха съветниците от "Нова левица", Коалиция "Гражданска партия - Свободен избор", Кремена Йорданова от "Гергьовден", представителят на ССД, напусналите от НДСВ Красимир Маринов и Димо Николов, Красен Железов от ДП, Яко Кузманов от БЗНС-НС, Красимир Симов "Блока на Жорж" и независимият Неделчо Михайлов, предаде Varnapool.net

Красимир Симов събра 28 от гласовете, а другият кандидат Красен Железов от ДП е с два гласа. От постоянната комисия по избор на председател оставки подадоха Славчо Славов от жълтите и Григори Бонев от сините.

Съветници от НДСВ и "Граждани за Варна" напуснаха, заради нежеланието им да участват в "неморалния спектакъл". Иван Славков от ДПС пък заяви, че гласуването се е опорочило още на първото заседание, защото след раздаването на бюлетините според него извън залата се проверявало кой за кого е гласувал.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: