Човекът на Горанов в комисията по хазарта от ерата "Божков" подаде оставка

Висшият и опитен данъчен не е забелязал липсата от 700 млн. лв.

Васил Панов

"Вечният" кадър на Националната агенция за приходите (НАП) - директорът на дирекция "Контрол" Васил Панов, е подал оставка в петък, 26 юни, съобщиха от агенцията.

Той напуска по свое желание, без да се посочват официални мотиви.

Панов беше член на Държавната комисия по хазарта като представител на НАП, посочен от финансовия министър Владислав Горанов, по времето, когато хазартният бос Васил Божков чрез частните си лотарии е плащал наполовина по-ниска държавна такса за хазарт, с което бюджетът е пропуснал да събере 700 млн. лв. с лихвите.

Официално Панов, който има над 25-годишен стаж в данъчната администрация, не е коментирал казуса с дължимите 700 млн. лв. от компаниите на Божков. Не е ясно и как висш и опитен кадър на НАП не е забелязал данъчна липса от подобни мащаби. Същата липса не е била засечена и от посочения от ДАНС член на ДКХ Явор Колев, отговарящ за борбата срещу компютърните престъпления в ГДБОП.

За разлика от редица служители на ДКХ и бивши председатели на агенцията, които бяха разпитвани по случая от разследващите органи, не е известно дали Панов или Колев са били привлечени под някаква форма към разследването срещу Божков, който към момента е с 18 повдигнати обвинения и се намира в Дубай, откъдето атакува управляващите с разобличаващи разкрития.

"Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация", посочиха от данъчната агенция.

До провеждането на конкурс длъжността ще бъде изпълнявана от Раймонда Овчарова, началник отдел към дирекция "Контрол", съобщиха още от НАП.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес