Чужденци са убити при въоръжено нападение срещу хотел в Кабул

Чужденци са убити при въоръжено нападение срещу хотел в Кабул

Афганистанските власти потвърдиха, че при въоръжено нападение срещу хотел "Интерконтинентал" в столицата Кабул са загинали 18 човека, сред които 14 чужденци, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Говорителят на министерството на вътрешните работи Насрат Рахими съобщи за агенцията, че са били убити девет украинци, грък, киргизстанец и още трима чужденци, чиято националност все още не е установена.

При 17-часовата атака били ранени 10 души, всички те афганистанци.

Малко по-рано друг говорител на афганистанското вътрешно министерство, Наджиб Даниш, даде сходни данни.

Той посочи, че 11 от 18-те убити са служители на частната афганистанска авиокомпания "КамЕър" (KamAir). Въздушният превозвач излезе със съобщение, че графикът на полетите му е нарушен заради атаката.При нападението са били ранени 10 души - шестима служители на силите за сигурност и четирима цивилни, каза още Даниш.

Тримата въоръжени, които са нападнали хотел "Интерконтинентал", в който често отсядат чужденци, да били убити. В неделя сутринта са били спасени 150 гости на хотела и всичките му шест етажа са били освободени от нападателите.

Атаката е започнала в събота около 21 ч. местно време със стрелба по гости на хотела и взривяване на гранати.

Засега никоя организация не е поела отговорност за нападението.

В четвъртък посолството на САЩ в Кабул публикува предупреждение за възможно нападение срещу столичен хотел. "Известно ни е, че екстремистки групировки е възможно да планират нападение на хотел в Кабул", съобщи посолството, но като евентуална мишена бе назован друг кабулски хотел, разположен близо до международното летище.

Споделяне

Още от Свят