Чужденците отново ни посочиха проблема на Черноморието - презастрояването

Чужденците отново ни посочиха проблема на Черноморието - презастрояването

Презастрояването на българските курорти е била най-дискутираният проблем от партньорите на българските туристически агенции на международното туристическо изложение в Берлин. Това съобщи в четвъртък председателят на Държавната комисия по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова пред радио Дойче веле.

Всички специалисти и познавачи на българския туристически продукт изтъкнаха мащабното строителство като голямата причина за проблемите, които съществуват в България, коментира Крушкова.

Според нея, възможностите за строителство в известните български комплекси вече са се изчерпали и те са достигнали максимума. Бъдещото на курортите зависи единствено от средствата, които ще вложат собствениците им за реновиране, Анелия Крушкова. При липса на инвестиции след 5-6 години тези хотели ще са овехтели, а след 10 години ще са гробници, каза тя.

Логистиката започва от трансфера до и от летището, обслужването на туристите в аеропорта и всички останали дейности, които са свързани почивката на един турист у нас, каза председателят на ДАТ.

Анелия Крушкова уточни, че всички туроператорски агенции, с които е разговаряла на изложението в Берлин, твърдят, че през летния сезон ще има леко повишаване на броя туристи, които ще летуват у нас. 

Руснаците се отказаха от България и се насочиха към недвижимите имоти в някои турски крайморски села, съобщава днес местното издание “Реферанс”. Много германци и британци също се ориентирали към села в близост до морския бряг на Черно море, защото парцели в регулация струват между 20-30 хил. турски лири, което прави 11–16 хил. евро.     

Вестникът уточнява, че става въпрос за имоти в източната част на окръг Анталия и на Черно море.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?