Д-р Иван Вутов е новият председател на УС на Индустриален клъстер Средногорие

Заместник-управителят на Геотехмин ООД д-р Иван Вутов (вдясно), пое председателството на клъстера от главния изпълнителен директор и вицепрезидент на Аурубис България АД Тим Курт (вляво).

Д-р Иван Вутов, замeстник-управител на Геотехмин ООД, беше избран на 9 май за председател на УС на Сдружение Индустриален клъстер Средногорие. Той пое щафетата от г-н Тим Курт, главен изпълнителен директор и вицепрезидент на Аурубис България АД.

"Изключително много ви благодаря за гласуваното доверие. Ще вложа енергия, усилия и време, за да продължа успешното развитие на Сдружение Индустриален клъстер Средногорие", каза д-р Иван Вутов.

Клъстерът е създаден през есента на 2005 г. Водещите компании в него са: Геотехмин ООД, Елаците – Мед АД, Асарел – Медет АД, Аурубис България АД и Дънди Прешъс Металс Челопеч ЕАД. Сред целите на клъстера са: повишаване на конкурентоспособността на индустриалния сектор в региона на Централното Средногорие, устойчиво развитие на регионалните индустрии и местните общности в региона чрез иновативни технологии, бизнес постижения и социално предприемачество и др.

На заседанието проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, определи Индустриален клъстер Средногорие като "най-успешния у нас през последните години". "Много е важно да използваме натрупаните знания, умения и професионализъм за по-високата ресурсна ефективност на предприятията и кръговата икономика. Също така трябва да обединим усилията на бизнеса, науката, на НТС по МДГМ и клъстера за развитието на иновативни проекти в минната индустрия", каза проф. дтн инж. Вутов.

Споделяне

Още от Бизнес