"Да, България" си избра Изпълнителен съвет

Новата партия предстои да внесе документи за съдебна регистрация

"Да, България" си избра Изпълнителен съвет

Новоучредената партия "Да, България" вече има Изпълнителен съвет от 14 души, избран в сряда вечерта от националния ѝ съвет, който пък бе излъчен на учредителното събрание миналата събота. Следващата стъпка е новата партия да подаде документи за регистрация в съда.

Председателят на "Да, България" Христо Иванов влиза по право в Изпълнителния съвет, който ще взима оперативните решения в партията. Петима от избраните в съвета са юристи – освен самия Христо Иванов, това са преподавателите по право в Софийския университет Боряна Мусева и Атанас Славов, Любомир Авджийски от Института за пазарна икономика, както и бившият началник на кабинета на Христо Иванов в правосъдното министерство Надежда Йорданова.

В Изпълнителния съвет са избрани също тенистката Мануела Малеева, гражданският активист Антоанета Цонева, актьорът Веселин Калановски и журналистката Надежда Цекулова, която спечели приза "Човек на годината" на БХК.

Ето кои са членовете на Изпълнителния съвет на "Да, България":

Атанас Славов – доктор по право в Софийския университет

Любомир Авджийски – юрист, Институт за пазарна икономика

Надежда Йорданова – юрист

Мануела Малеева

Боряна Мусева – доцент по право в Софийския университет

Антоанета Цонева – председател на Институт за развитие на публичната среда,

Александър Кръстев – ПР специалист, създател на сайта "Аз чета"

Иво Мирчев – IT предприемач

Кирил Петков – предприемач, завършил в Харвард

Емил Георгиев – ПР и маркетинг експерт

Вера Асенова - икономист

Веселин Калановски - актьор

Надежда Цекулова - журналист

Предстои "Да, България" да внесе документите си в съда, за да бъде регистрирана и да може да участва в предсрочните парламентарни избори тази пролет.

Даренията, на които формацията разчита за финансиране на дейността си, вече са надхвърлили 100 000 лв. и пристигат от всички краища на света. Средната стойност на едно дарение е около 150 лв., а най- голямото е над 8000 лв и е изпратено от Лондон.

Партията вече е получила четири офис - пространства и два автомобила, единият от които е бус.

"Да, България" държи на максимална прозрачност и периодично публикува информация за получените дарения и присъединилите се симпатизанти.

Споделяне

Още от България