"Да, България" внесе документите си в съда и обеща да "даде първи бой на олигархията"

Снимка: БГНЕС

"Ние ще се явим на изборите, имате моето уверение. И всички хора, които гледат с надежда към нас и ни подкрепят, могат да бъдат уверени в това отношение". Това каза лидерът на "Да, България" Христо Иванов в петък, преди да внесе заедно със свои съмишленици документите на партията за регистрация в съда.

"Събрали сме около 3000 подписа, уверени сме, че документите ни са изрядни. Вярваме, че българският съд ще се отнесе с необходимата бързина, за да бъдат разгледани документите. Вярваме, че това е един наистина хубав петък 13-ти", каза председателят на формацията на влизане в съда.

И допълни, че партията му "ще даде първи бой на българската олигархия".

По думите му зад подписите има огромен доброволчески труд. Той благодари на доброволците и на всички, които са подали заявления за членство.

Иванов отчете и 115 000 лв, които партията е получила като дарения от около 1000 души. Според него за българската реалност това е безпрецедентно широка база от дарители, което е гръбнакът на независимостта на политическата организация. Всяка седмица новоучредената партия публикува отчет за приходите и разходите.

Заседанието на Националния съвет е избрало работни групи, които започват да работят по програмата на партията и подготовката на кампанията, съобщи Иванов.

"Разговорите са функция на структуриране на органите и началото на тяхната работа", каза Иванов в отговор на въпрос за бъдеща коалиция с ДСБ, Реформатори или други партии.

"Предстои ни огромна организационна работа. На този етап оставаме с общото разбиране, че е необходимо широко взаимодействие, но конкретните форми са въпрос на бъдеще", коментира Иванов.

Споделяне

Още от България