"Да, България": За кратко постигнахме това, представете си, ако влезем в парламента

Антоанета Цонева

"Да, България", която е партия само на десет седмици, влезе в предизборната битка без партийна машина, без структура и подложена на безпрецедентна атака. След като за десет седмици постигнахме това, представете си какво можем да постигнем, ако влезем в парламента. Това заяви пред БНТ в неделя вечерта Антоанета Цонева, един от учредителите на партията, председателствана от бившия правосъден министър Христо Иванов.

"Макар и прогнозни, резултатите сочат, че рискът, който поехме, си е струвал", каза тя по повод отказа на "Да, България" да се коалира с някоя от останалите десни партии и по-специално "Нова република".

Според предварителните данни "Нова република" остава зад борда на бъдещото Народно събрание, а резултатите на "Да, България" и Реформаторския блок се колебаят около 4-процентовата бариера за вход в парламента.

Цонева посочи, че партията иска да изчака окончателните резултати и отчитането на вота от чужбина, преди да прави коментари за хипотетична коалиция с ГЕРБ.

"Наши партньори могат да бъдат само онези, които имат гръбнак да се опълчат на мафията", заяви още Антоанета Цонева.

Тя допълни, че времето не е било приятел на "Да, България" за разясняване на техните приоритети в малките населени места и затова основните постижение на партията на Христо Иванов са в големите градове.

Имам надежда, защото "Движение Да, България" показа, че е най-динамичният нов субект в българското демократично пространство, заяви от своя страна лидерът на движението Христо Иванов пред Нова телевизия. Показахме, че сме годни и да привличаме нови гласове, добави той.

Попитан възможно ли е с гласовете от чужбина "Движение Да, България" да успее да влезе в парламента, Христо Иванов отговори, че "има такъв сценарий, но трябва да се изчакат окончателните резултати".

Според него Иванов "ще има пазарлъци и драми", но ГЕРБ ще успее да направи правителство.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?