Шефът на руската ЦИК Владимир Чуров:

"Да покажем среден пръст на Запада, който иска да дискредитира изборите в Русия"

Владимир Чуров

Председателят на Централната избирателна комисия на Русия Владимир Чуров очаква, че изострянето на външнополитическата ситуация може да доведе до опити да се дискредитират изборите в Русия. Той картинно призовава колегите си да ги провеждат честно и открито.

"Изострянето на ситуацията извън Русия очевидно ще доведе до засилване на опитите да се дискредитират и делегитимират изборите, особено на местно равнище. Дайте да покажем на нашите заклети задгранични приятели голям и дебел среден пръст. Няма да успеят! Ние ще проведем изборите честно и открито. Значително по-добре, отколкото ги провеждат в Германия, Франция, САЩ", каза в четвъртък Чуров, цитиран на руските медии. Речта му бе пред шефовете на избирателните комисии в Астрахан.

Чуров предупреди колегите си, че ако в хода на изборите по места бъдат допуснати нарушения, ръководителите на комисии ще бъдат отстранени.

"Преди да дойдем тук, в Астрахан, всички гледахте филма на Олег Шейн и Владимир Чурин, който е създаден на базата на записи от избирателните секции (очевидно с регистрирани драстични нарушения - бел. ред.). Искам да предупредя всички: ако на някого от вас се случи подобно нещо в района му, няма да доживее до тържествено погребение. Преди това ще бъде уволнен", заявява шефът на ЦИК, като подчертава, че това се отнася както до регионалните, така и до секционните комисии.

Споделяне

Още от Свят