ДаБГ иска преговори с партии партньори за сваляне на правителството

Партията на Христо Иванов започва да търси начини за сваляне на правителството

Формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България“ ще покани партиите от демократичната общност, с които взаимодейства в последните месеци, за "формиране на политически съюз, който да се бори с всички демократични средства за предизвикване на предсрочни парламентарни избори и налагане на демократична управленска алтернатива“. Това става ясно от резолюция на националния съвет на ДаБГ, публикувана в понеделник. 

Поканите за преговори ще бъдат изпратени до ДСБ, Зелените, ДЕОС и БЗНС.

От ДаБГ отчитат, че заедно с партиите, които от лятото насам си партнират, са формирали и изградили общи позиции по всички ключови ценности на демокрацията и върховенството на закона, включително неприкосновеността на частната собственост, свободното предприемачество, свободата на словото и медиите, гражданските права и свободи и отричането на тоталитарното минало.

В позицията си партията отбелязва, че заедно с ДСБ, Зелените, ДЕОС и БЗНС са заявили и отстоявали последователна опозиционност по отношение на корупционния модел на управление и пленяване на българската държавност, олицетворяван в момента от правителството на ГЕРБ и ПФ, управляващо в негласна коалиция с ДПС и подпомагано от фасадната опозиция БСП.

В позицията на ДаБГ е записана и отрицателна оценка, дадена от формациите в демократичната общност, за провала на Реформаторския блок да наложи реформистки дневен ред в управлението на страната.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?