Дадено е началото на втория по стойност жп проект от европрограмата за транспорт

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обяви търг за модернизация на жп участъка Септември – Пловдив. Проектът се очертава като най-скъпият в частта за жп транспорт в Оперативна програма "Транспорт" след ремонта на отсечката Пловдив – Бургас. За участъка до морето са предвидени близо 400 млн. лева, а за София – Пловдив – 324 млн. евро. Участъкът Септември – Пловдив е един от лотовете на цялото трасе.

Търгът за жп линията Септември – Пловдив е разделен на три позиции. Първата е за модернизация на железопътната отсечка Септември - Пазарджик, включително гарите Септември и Пазарджик. Втората е за модернизация на железопътната отсечка Пазарджик - Стамболийски, включително гарите Огняново и Стамболийски, а третата - за ремонт на железопътната отсечка Стамболийски – Пловдив, включително гара Тодор Каблешков. След ремонта влаковете по линията ще могат да развиват скорост до 160 км/час.

Кандидатите могат да участват както за цялата поръчка, така и за всяка от обособените позиции, но само в пълния им обем. Срок за закупуване на документацията за участие е до 7 януари 2011 г. Подаването на офертите е до 17 януари, а отварянето ще се състои в 10 ч на 18 януари. Критерии за оценка на офертите и икономически най-изгодната оферта.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?