ДАИ пуска експресни услуги за издаване на лиценз за превоз

Бързи и експресни услуги за издаване на лиценз за превоз се въвежда в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ). Така вместо за 30 дни, документът ще може да се получава в рамките на седмица или денонощие, съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов.

В момента има само един вид услуга – обикновена, която отнема 30 дни. Целта ни е промяната да стане по подобие на издаването на личните документи в МВР, обясни нагледно министър Папазов.

С въвеждането на три вида на услугата се премахват условията за корупция в агенцията, смята транспортният министър. Сега, за да получат документа по-бързо, превозвачите са били принудени да плащат под масата на служителите на бившото ДАИ.

Променя се и структурата на "Автомобилна администрация" с премахването на осемте регионални звена. Така в бъдеще агенцията ще се ръководи от централно управление в София, на което ще бъдат подчинени 28-те областни управления. Това ще стане с приемането на новия правилник, който в момента се пише, обясни министър Папазов.

За пореден път той обеща до няколко дни изпълнителната агенция да има директор. Тя остана без шеф, след като бившият Валентин Божков беше обвинен в неумишлена безстопанственост и подаде оставка.

Проблемът е в липсата на едно име, зад което да застане браншът. В момента се обсъждат две имена, като половината от индустрията е за единия, а другата част за другия, обясни ситуацията министър Папазов.

Споделяне

Още от Бизнес

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?