Даймлер - Крайслер готов да се включи в проекта за Дунав мост 2 и за летище "София"

Концернът "Даймлер - Крайслер" има готовност да се включи в големите инфраструктурни проекти за втория мост на река Дунав при Видин - Калафат, за пристанище Лом и за летище "София", като предлага една много благоприятна за България финансова схема. Това съобщи Би Би Си, след среща в централата на концерна на транспортния министър Пламен Петров с Матиас Клайнер, пълномощник за политически контакти на Управителния съвет на "Займлер - Крайслер".

Според немския концерн, предстоящото членство на България в НАТО прави много перспективни и атрактивни за инвеститорите тези инфраструктурни проекти. Петров и Клайнер са говорили и за експорт за България от "Даймлер-Крайслер" на товарни камиони и автобуси "Мерцедес" при 100-процентово кредитиране от концерна и изгодна 4% лихва.

На 23 май т.г. в София "Даймлер-Крайслер" ще направи съвместно с министерството на транспорта своя презентация и борса с български фирми. Концернът има готовност да участва в реконструиране на готови мощности в предприятия, които могат да произвеждат различни резервни части изгодно за "Даймлер-Крайслер" при значително по-евтината работна ръка в България.

Във връзка с въвеждането на платени магистрали в България от 1 януари 2004 г., концернът предлага и своя проект с немската винетна система.

Споделяне

Още от Бизнес