Даймлер възобновява частично производството си в Германия

Даймлер възобновява частично производството си в Германия

Заводите на германския концерн Даймлер (Daimler) в Зинделфинген и Бремен започват отново да произвеждат автомобили, информира телевизия Ен Те Ве.

След спирането на производството, наложено на фона на пандемията от коронавирус, заводите ще започнат работа отново с модели от Е и Ес класа.

Бизнесът на компанията в Китай, който е най-големият автомобилен пазар в света, изглежда се е стабилизирал въпреки срива в печалбата през първото тримесечие заради пандемията, отбелязва медията.

Само в Китай през март са продадени 50 000 автомобила на Даймлер, съобщи пред в. "Билд" Маркус Шефер от ръководството на концерна.

Заводът в Зинделфинген произвежда модели от Ес класа, за които Китай е най-важният пазар. Обикновено от поточната линия всеки ден слизат стотици коли, но сега производството няма да бъде възобновено в този обем, посочи Шефер. Основен приоритет в момента е предпазването на работниците, подчерта той.

Даймлер обаче работи за защитата не само на служителите, но и на клиентите си и планира да разработи за колите си въздушен филтър, който да улавя вируси, допълни Шефер.

В бъдеще компанията ще разработва ефективни филтри от следващо поколение, които ще могат да предпазват шофьорите от вируси и бактерии, каза той.

Споделяне

Още от Бизнес