Далай лама призова Европа да не се кара за пари

Далай лама призова Европа да не се кара за пари

Далай лама призова Европа да остане обединена пред лицето на една криза за пари. Тибетският духовен водач говори в неделя пред десетки хиляди хора в началото на тридневното посещение в Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Европейският съюз може да служи за модел на другите континенти и затова не трябва да забравя единството си заради пари, каза той. ЕС сложи край на дългия конфликт между Франция и Германия и доведе до надеждно сътрудничество на континента. Конфликтите могат да бъдат решавани само по пътя на диалог. За тази цел е необходимо осъзнаване, че всички 7 млрд. хора на планетата са равни, подчерта Далай лама.

Духовният водач на тибетския будизъм говори пред голямо множество, събрало се на открито в спа-курорта Курпарк край Висбаден, столицата на провинция Хесен. Официалната цел на визитата е отбелязване на 80-годишнината на нобеловия лауреат, която според западния календар е настъпила на 6 юли. Знае се, че Далай лама от дълги години е близък приятел с бившия премиер на Хесен Роланд Кох.

Споделяне

Още от Свят