Дълг оставя без ток обекти на радиозавода "Черно море“ във Варна

Дълг оставя без ток обекти на радиозавода "Черно море“ във Варна

Заради неплатени сметки за ток, надхвърлящи 580 хил. лв., доставчикът на Североизточна България "Енерго-Про" ще спре електрозахранването на обекти от варненския завод "Черно море“, произвеждащ навигационни радарни системи с военно и гражданско предназначение,

До крайната мярка се стига след поредица от срещи и разговори с мениджмънта на завода и подписване на три последователни споразумения за заплащане на просрочени и текущи задължения към доставчика на ток. Тези споразумения обаче не са спазвани, дълъг расте, а последното такова е изтекло на 15 май, съобщиха от "Енерго-Про".

За да не се увеличават още повече задълженията, снабдителят решил да прибегне до законовата възможност да прекъсне електрозахранването в обекти на "Черно море“ АД. Това започва да се прави по график от 10 часа на 4 юни.

За казуса са сигнализирани енергийният регулатор, министерствата на енергетиката и на икономиката, ДАНС, а заради специфичната дейност на предприятието редица действията на доставчика на ток са съгласувани и с Министерството на отбраната.

"Към настоящия момент всички разговори, действия, компромиси и споразумения за разсрочване на дълга и реалното му заплащане са изчерпани", допълва се в съобщението на "Енерго-Про".

Ако следващите дни започне покриване на дължимите суми, компанията има готовност да спре процедурата по преустановяване на електрозахранването.

Споделяне

Още от Бизнес