Дълго издирваният Мартин Станков-Рашо се предаде на спецпрокуратурата

Дълго издирваният Мартин Станков-Рашо се предаде на спецпрокуратурата

Смятаният от разследващите за дясна ръка на осъдения на 8 години затвор като наркобос Златомир Иванов-Баретата – Мартин Станков-Рашо, се е предал доброволно на спецпрокуратурата, съобщиха неофициално оттам пред Mediapool в сряда.

Той бе в неизвестност близо две години и половина, след като държавното обвинение образува дело срещу бандата на Баретата. Рашо бе задочно обвинен, а на 11 юни и окончателно осъден от Върховния касационен съд на 5 години затвор за участие в схема за разпространение на дрога.

Отпреди ден Станков е привлечен към наказателна отговорност и като лидер на наркобанда, уточняват от спецпрокуратурата. Причината е в събраните от разследващите доказателства, че след ареста на Баретата през 2009 г., соченият за негова дясна ръка обвиняем е поел ръководството на престъпния бизнес заедно с Антон Савов-Мамата, който също дълго бе търсен от МВР, докато не се предаде сам през февруари м. г.

Рашо успя да избяга от полицията в Петрич при акцията за задържането му. Тогава той скочи от втория етаж в хотела на петрички бизнесмен и след това изчезва. Станков е бил в Петрич повече от десет дни, където е празнувал с жена си и детето новогодишните празници.

След бягството в стаята била открита фалшива лична карта със снимката на Рашо и друго име. Самоличността на Станков била разкрита още на място от жена му, която обяснила кой всъщност е мъжът от снимката на личната карта.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?