Дългогодишен данъчен служител назначен за зам.-директор на приходната агенция

Със заповед на министъра на финансите Румен Порожанов за заместник-изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) е назначена Теменужка Янкова, съобщиха от Министерството на финансите.

Янкова е предложена от изпълнителния директор на НАП Бойко Атанасов, а ресорът, който поема, е Данъчно-осигурителна методология и данъчно-осигурителна практика.

Теменужка Янкова има дългогодишен опит в държавната администрация, се казва в кратката биографична справка на министерството.

От 1992 г. до 1998 г. заема длъжностите данъчен инспектор, главен данъчен инспектор и данъчен експерт в Териториално поделение данъчна администрация - Плевен.

От 1998 г. до 2002 г. работи последователно като експерт и главен експерт в комисията по търговия и защита на потребителите - София и в дирекция "Данъчна политика" в Министерството на финансите.

Между 2002 г. и 2007 г. Теменужка Янкова работи на ръководни позиции в "Софарма Логистика" и "Калиман-РТ".

От 2009 г. до 2011 г. тя заема длъжностите началник-отдел "Финансов контрол и отчетност на проекти" и директор "Финансово и административно обслужване" в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

От 2011 г. до 2013 г. е назначена за директор на дирекция "Финанси" в ИА "Военни клубове и военно-почивно дело". Според съобщението на финансовото министерство Теменужка Янкова от 2013 г. до момента е съветник в политическия кабинет на заместник министър-председателя по икономическо развитие в Министерския съвет.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?