"Дългометър на Орешарски" отмерва харчовете на правителството

"Дългометър на Орешарски" отмерва харчовете на правителството

След едногодишното управление на кабинета на Пламен Орешарски България е по-малко единна и българите са по-малко окуражени да живеят заедно градивен живот в България, заяви Саша Безуханова – лидер на гражданската онлайн платформа за дебати по национални политики "България може" .

"Ние имаме 4.5 милиарда нов държавен дълг, без да има инвестиции за реформи, които биха довели до добра перспектива за развитие. Непрозрачно разпределени 500 милиона лева за публични инвестиции. Неясни задължения по открити договори за "Южен поток", спрени оперативни програми, понижен кредитен рейтинг от "Стандарт енд Пуърс", изоставащи приходи в централния ни бюджет. Това е равносметката за тази една година управление.

България няма посока, която да обединява хората и затова ставаме лесна плячка за вътрешни и външни интереси", коментира Саша Безуханова във вторник пред БНР.

Тя допълни, че онлайн платформата има нов продукт – "Дългометър на Орешарски". "Това е един часовник, който отмерва харчовете на това правителство, на нашите пари. Те не отидоха за подобряване на образователната система, нито да решим проблемите в здравеопазването, а парите, които финансираха неясни за широката общественост процеси и проекти", обясни Безуханова.

"За мен такава хипотеза не стои", заяви тя в отговор на въпрос дали са водени разговори с нея за по-активно участие в политиката и евентуалното ѝ включване в служебното правителство.

Безуханова не отговори категорично дали платформата ще прерасне в политически субект.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?