Дали БСП ще вземе София е "второстепенен" въпрос за СДС

Въпросът за евентуалната подкрепа на СДС за кандидат за София на втори тур е второстепенен, заяви говорителят на партията Николай Младенов.

Преди днешното заседание на НИС на СДС - първото след приключилия първи тур на местните избори в неделя, в които лидерът на партията Надежда Михайлова загуби кметската надпревара за София, Младенов заяви, че най-напред ще бъде направен анализ на изборните резултати и ниската избирателна активност.

Пред Дарик радио говорителят на СДС поясни, че на второ място стои подкрепата, която партията трябва да даде за своите кандидати за кметове в страната, които ще се явят на балотажа. "Разбира се, на трето място ще обсъдим и ситуацията в София", заяви още Николай Младенов, като уточни, че има предвид новосформираната коалиция с БЗНС - Народен съюз, Демократическата партия и Гергьовден в бъдещия състав на Столичния общински съвет.

Тепърва предстои да се обсъди поведението на СДС на втория тур на местните избори в София, заяви Николай Младенов и посочи, че въпросът за евентуалната подкрепа на СДС за кандидат за София на втори тур е второстепенен. На втори тур ще се състезават сегашният кмет и лидер на ССД Стефан Софиянски и кандидатът на левицата Стоян Александров.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?