Данъчен шеф оглави комисията по хазарта

Александър Георгиев

Довчерашният зам.-директор на Националната агенция за приходите Александър Георгиев от днес оглавява Държавната комисия по хазарта (ДКХ), съобщи Министерството на финансите.

Председателското място в хазартната комисия се оваканти, след като доскорошният ѝ шеф Мария Филипова беше назначена за зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН), отговарящ за инвестиционния надзор.

В началото на 2018 г. Владислав Горанов освободи от длъжност тогавашния председател на ДКХ Огнемир Митев, без да посочи конкретни мотиви. По неофициална информация обаче уволнението на Огнемир Митев бе заради медийни публикации, които уличават комисията в бездействие спрямо агресивната реклама на хазарт по националните телевизии. Митев бе заменен с Мария Филипова, която се задържа на поста около година.

Тя направи проверка на трите национални телевизии заради рекламите на хазарт, но се оказа, че агресивната промоция на лотарийни игри е напълно законна.

Новият шеф на комисията по хазарта Александър Георгиев e роден през 1971 г., има висше юридическо образование от СУ "Св. Климент Охридски". От май 2017 г. до момента бе зам.-директор на Националната агенция за приходите. Има дългогодишен опит в системата на приходната администрация, където постъпва през 2000 г. През 2008 г. е назначен за заместник-директор на дирекция "Обжалване и управление на изпълнението" на НАП София, а от 2009 г. оглавява структурата.

Споделяне

Още от Бизнес