Данъчни иззеха криминален софтуер в Слънчев бряг

Данъчни иззеха криминален софтуер в Слънчев бряг

Данъчни инспектори от дирекцията на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас иззеха 21 компютърни конфигурации със софтуер за манипулиране на оборотите от търговци на едро и дребно в курортите Слънчев бряг и Несебър, съобщиха от дирекцията.

Данъчните са проверили високооборотни питейни заведения, дискотеки и нощни клубове, ресторанти, заложни къщи и ателиета за татуировки.

Три от обектите са извършвали дейност без фискални устройства, а в други седем са установени разлики в касовите наличности. За нарушенията са съставени актове, предстои издаването и на наказателни постановления.

През активния летен туристически сезон ще се извършва засилен контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство по Черноморието. За целта по курортите ще бъдат командировани и служители на НАП от вътрешността на страната.

Целта е максимално изсветляване на туристическия сектор и облагането на оборотите с реалните данъци и осигуровки, поясниха от приходното ведомство.

Продължава денонощният фискален контрол на летището в Бургас, съобщиха още от дирекцията на НАП.

Проверките на данъчтите се правят по различни методи – таен клиент, пряко физическо наблюдение, дистанционна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП и др.

До засилен данъчен контрол в Слънчев бряг се стигна след престрелка с жертви и ранени в курорта миналата седмица. След инцидента премиерът Бойко Борисов се закани престрелката да излезе "солена" на участниците в нея, а финансовият министър Владислав Горанов обяви, че шефовете на НАП и на Националната полиция ще бъдат командировани по морето през уикендите, за да осигури спокойствието по време на туристическия сезон.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?