Данъчни ще проверяват охранителната фирма, консултирана от Митьо Очите

Данъчни ще проверяват охранителната фирма, консултирана от Митьо Очите

Специализираната прокуратура е възложила на Националната агенция за приходи и на полицията проверки на бургаското охранително дружество "Аркус-сигурност Бургас", чийто консултант се оказа арестуваният в Истанбул като шеф на престъпна група Димитър Желязков – Очите. Сред собствениците ѝ е общинският съветник от квотата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев, който платил пътуването и хотела на Очите и придружаващите го седем лица, също задържани.

Данъчните и полицията ще проверяват и свързаните с дружеството  физически и юридически лица, съобщиха в петък от прокуратурата, която разследва организираната престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото наказателна отговорност вече е потърсена от десет лица.

От НАП-Бургас коментираха пред БНР, че фирмата е една от най-големите в региона и заради това е под непрекъснато наблюдение, а проверки са извършвани още след стрелбата по Димитър Желязков-Очите през 2016 г. Не коментираха обаче дали тогава са били открити някакви нарушения и несъответствия.

Димитър Желязков-Очите бе арестуван миналата събота в хотел в Истанбул, заедно със седмина души, сред които Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Очите напусна страната преди мащабната полицейска операция в Бургас и Несебър на 2 август за разбиване на група, занимаваща се с рекет, лихварство и изнудване, когато бяха арестувани 19 души, считани за негови приближени.

Продължава обаче издирването на още един общински съветник – Пейко Янков. Част от другите издирвани по слачя са се предали доброволно, каза в неделя зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Споделяне

Още по темата

Още от България